میچیکو



مشکلات تنفسی و یا سرماخوردگی خود را با پونه درمان کنید و خواب خوش و آرام داشته باشید

پونه گیاهی چند ساله است ک حدود ۳۰ تا ۹۰ سانتیمتر رشد میکند و ساقه های چهارگوش و برگ های کرکی بسیار خوش عطر دارد. گل‌های معطر پونه ۶ تا ۷ میلیمتر به رنگ های بنفش یا سفید و به صورت خوشه‌ای در طول محور ساقه انتهایی رشد می‌کنند.

طبیعت و طبع پونه گرم و خشک و مصلح پونه، کتیرا است.
پونه حاوی ویتامین های A، B، C است.
در مواد معدنی موجود در پونه مواردی از قبیل کلیسیم، سدیم، پتاسیم به چشم میخورد.
ترکیباتی مانند تانن، رزین در پونه موجود است.
پونه در داراب، جهرم، فسا، کازرون، جیرفت، منوجان، عنبرآباد، بهبهان، شوش، رامهرمز، ایلام، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان می رویدو فصل رویش و برداشت آن بهار، تابستان است.

پونه برای چه مواردی مفید است ؟


پونه برای پاکسازی معده، پاکسازی ریه از بلغم، تقویت معده، بیماری های روده، افزایش تعریق، افزایش ترشح صفرا، قاعدگی، تنظیم پریود مفید است.

درمان بیماریها با پونه


پونه در درمان بیماریهای مانند اسهال، ترش کردن معده، سکسکه، عفونت های زنان، تومورهای رحمی، فیبروز رحم، زخم های غیرقابل التیام رحم، گرفتگی عضلانی، دردهای روماتیسمی، ورم لوزه، تنگی نفس، سختی ادرار کردن کاربرد دارد.

شیوه های آماده سازی و استفاده از گیاه پونه


۱ - پونه و کشک:
برای دریافت خواص پونه و در عین حال جلوگیری از اثرات سوء آن توصیه میشود از پونه در غذاهای سرد و آبکی بیشتر استفاده شود. به عنوان مثال کشک خواص زیادی دارد ولی رطوبت غلیظ دارد و برای اصلاح آن بهتر است در غذاهایی که کشک بکار می رود از پونه نیز به عنوان مصلح آن استفاده شود.
۲ - پونه و انجیر:
پونه به خصوص اگر با انجیر خورده شود، سینه را از خلط های غلیظ و لزج پاک می کند.
۳ - پونه و سرکه:
عصاره ریشه گیاه پونه، همراه با سرکه برای درمان تومور نیز توصیه می شود.
۴ - پونه با ماست یا دوغ:
برای تقویت استخوان های و کودکان در حال رشد می توانید از پونه استفاده کنید. برای این منظور بهتر است برای تاثیرگذاری بیشتر پونه تازه یا خشک شده را به همراه ماست یا دوغ مصرف کنید.

پونه برای چه مواردی مضر است؟


پونه برای دوران بارداری، مزاج گرم و خشک، افراد لاغر اندام، فشار خون بالا مضر است.

عوارض استفاده از پونه


- پونه موجب تحریک انقباض رحم و افزایش جریان قاعدگی و سقط جنین خواهد شد.

- استفاده از جوهر پونه به صورت خوراکی برای هر سنی خطرناک است.

- مصرف بیش از حد پونه موجب مسمومیت می‌شود.

- ممکن است برای برخی افراد ایجاد حساسیت کند. این حساسیت به صورت خارش و قرمزی پوست و چشم و عطسه یا سرفه نمایان می‌شود.

نام های دیگر پونه


فودنه، پودنه، پونگ، پودینَک، پشه گیاهی، فودنج یا پِدنه فودنج، Mentha pulegium، خالواش، ترکی : یارپیز، yarpiz، پوتونه، کردی : پوونگه، اردو: پودینه، مازندرانی : پیتنک


مطالب پیشنهادی:
رازیانه: طراوت و شادابی پوست و پر پشت شدن مو ها با مصرف رازیانه
دارچین: کنترل قند خون و سلامت بدن با ۴۱ ترکیب محافظت کننده بدن فقط با مصرف دارچین
نعنا: اثربخشی جادویی نعنا در دردهای دستگاه گوارش شامل درد معده، روده و نفخ
زنجبیل: تسکین انواع دردهای خود را به زنجبیل بسپارید و قلب خود را تقویت کنید
گزنه: کم خونی و مشکلات تنفسی و مشکلات زنانه و قاعدگی را به گزنه بسپارید


به اشتراک بگذارید: